HIVATALOS: Matuidi a Juventusé!

A Juventus ma megerősítette Blaise Matuidi érkezését. A francia középpályás 20 millió euróért érkezik, amit három év alatt fizet ki a klub. Ez az összeg további 10,5 millió euróval nőhet annak függvényében, hogy Matuidi hány hivatalos mérkőzésen lép pályára a következő három évben. A játékos három éves szerződést írt alá, amely 2020 június 30-ig van érvényben.

Figyelembe véve, hogy négy bajnoki címet szerzett, öt Szuperkupát, négy Ligakupát, valamint három Francia Kupát nyert, nem kétséges, hogy Blaise Matuidi amihez hozzáér arannyá válik, lenyűgöző tapasztalatokkal rendelkezik a legmagasabb szinten.

A 30 éves futballista 6 sikeres szezon után teszi át a székhelyét Torinóba, és egy olyan csapatba szerződött, ahová remekül fog illeszkedni az ő harci szellemével, taktikai érzékével, és intelligenciájával.

A kezdetek Clairefontaineban

Matuidi a hírek clairefontaine-i akadémia növendéke volt, és alapembernek számít klubjaiban mióta 17 évesen debütált az ESTAC Troyes színeiben. A francia válogatott játékos megfelel a modern komplett középpályás kritériumainak: határozott szerelések, pontos passzok, masszív teljesítmény a védekezésben.

A Troyesban javarészt védekező középpályásként szerepelt, majd később a Saint-Etiennél már komolyabb feladat hárult rá: 21 évesen megkapta a csapatkapitányi karszalagot. 2011 nyarán Párizsba szerződött, ezzel együtt pedig radikálisan megváltozott a játéka, és sokkal inkább előtérbe került.

Matuidi, a Maratonista

A francia középpályásnak Carlo Ancellotti egy sokkal dinamikusabb szerepkört talált ki: visszaszerezni a labdát, passzolni, megtartani, robotolni. Az elkövetkező szezonokban Matuidi további bajnoki címeket nyert a csapattal, és értékes Bajnokok Ligája tapasztalatokat szerzett, s egyre több góllal szomorította el az ellenfelek híveit: 295 meccsen 34 találat áll a neve mellett a PSG színeiben. A labdaszerzés utáni gyors támadójáték elindítása a védjegyévé vált.

Figyelemre méltó játéka miatt 2015-ben Franciaországban az év játékosa lett, és hihetetlen energiák rejtőznek benne: évek óta több, mint 50 találkozón lépett pályára minden szezonban.

Mindeközben a Les Bleusnál 52 válogatott meccset tudhat maga mögött, amin 8 gólt szerzett.

Alig várjuk, hogy fekete-fehérben is megmutassa, hogy mit tud!

Bienvenue, Blaise!

Total
0
Shares
Related Posts