Buffon felszólalt a VAR ellen

Gianluigi Buffon egyre frusztráltabb a VAR (Video Assisitant Referee, azaz a videóbíró) miatt, melyet ettől a szezontól kezdve alkalmaznak az olasz bajnokságban.

A Juventus eddig lejátszott két bajnokiján három alkalommal fújtak be tizenegyest a videóbíró ítélete után, kettőt ráadásul épp Buffonék ellen. Tegnap a mérkőzés legelején a bírói stáb hosszas tanakodása után ítéltek büntetőt, és bár a Genoa csatára elleni szabálytalanság egyértelmű volt, a videó többszöri megnézése után sem szúrták ki, hogy a játékos lesről mozdult vissza.

„Mindenki azt mondta, hogy a VAR-t csak teljesen világos esetekben használják majd, ha egyértelmű, hogy a bíró rosszul döntött. Most már azonban egy taposást, vagy egy fülpiszkálást is visszanéznek. Ez így már nem futball, sokkal inkább vízilabda.”

„Egyszerűen túl sok időt vesz el, nem is tudtam örülni a nekünk megítélt büntetőnek, hat perc telt el.”

„Én most egy olyan csapat nevében beszélek, amely mindig támad és rendszeresen ott van az ellenfele tizenhatosa körül: tavaly összesen 3 tizenegyest ítéltek meg nekünk, ha így folytatjuk, idén 50-et fognak. Ezzel Juventinoként semmi bajom, de elrontja a játék élvezetét.”

A már említett leshelyzet mellett nem volt egyértelmű a Juventusnak befújt tizenegyes sem, Mario Mandzukic nagyon közelről lőtte rá ellenfele kezére a labdát, így akár nem szándékos kezezésnek is lehetett volna tekinteni az esetet, de az tény, hogy gólra tartó labdát állított meg a Genoa játékosának karja.

www.football-italia.net

Total
0
Shares
Related Posts