Szárnyalnak a Juve részvényei a Mbappè-pletykára

Nem kell mérkőzés ahhoz, hogy taroljon a Juventus, a Kylian Mbappè érkezésével kapcsolatos pletykák hatására kiválóan kezdte az évet a klub részvényeinek árfolyama.

Tegnap Fabio Paratici igyekezett lehűteni a kedélyeket Mbappè esetleges érkezésével kapcsolatban, mondván, ez egy elég fantáziadús lehetőség, amire még júniusban is kicsi az esély. Ennek ellenére már csak a pletyka hatására is 10,2%-ot emelkedett a Juventus részvényeinek árfolyama az év első kereskedési napján és ma is 3%-os pluszban van. Nem is csoda, a Cristiano Ronaldo és Leo Messi örököseként emlegetett tinisztár érkezése minden bizonnyal még szenzációsabb hír lenne, mint a portugál klasszis nyári leigazolása.

Cristiano Ronaldo érkezése jó példa lehet arra, hogy milyen mozgásra lehetne számítani a részvényárfolyamot illetően Mbappè érkezése esetén, hiszen a július eleji szinthez képest több mint 80%-ot emelkedtek a Juventus részvényei, ezzel pedig az olasz tőzsde egyik legjobban teljesítő részvénye volt a Juventusé 2018-ban.

A – Paratici szavával élve elég fantáziadús újságírókat foglalkoztató – Tuttosport mai száma szerint azért lehet némi esély a 20 éves játékos leigazolására, mert elképzelhető, hogy a Financial Fair Play megsértése miatt a PSG egyik legnagyobb sztárjának eladására kényszerülhet. Tekintve, hogy Mbappè összességében 180 millió euró körüli összegért érkezett a párizsiakhoz, nehéz lenne elképzelni, hogy 200 millió euró alatt megválnának tőle, és akkor a játékos elképesztő bérigénye még csak szóba sem került.

www.corriere.it, www.tuttosport.it

Total
0
Shares
Related Posts