Allegri: Az erőnlét a legfőbb probléma

Mint ismeretes, vasárnap délután a Juventus kínkeserves győzelmet aratott a Bologna csapata ellen, a Stadio Renato Dall’Ara gyepén. A 3 pontot Paulo Dybala szállította, mindössze 8 perccel a pályáralépését követően. A 25 éves argentín játékos ezúttal is bal lábbal talált be, ezúttal Łukasz Skorupski kapujába. Ezzel a győzelemmel a Juventus továbbra is tartja 13 pontos előnyét a Napoli előtt. A meccs történéseit Massimiliano Allegri kommentálta a Sky Sport Italiának.


“Normális, ha némi másnapos fáradtság tapasztalható a játékosokon, egy olyan fontos BL összecsapást követően, mint amilyen a szerdai, Atletico Madrid elleni volt. Nem engedélyeztünk sok helyzetet a Bolognának, egészen Perin bravúrjáig, amikor is sikerült kapufára tolnia az ellenfél lövését. Ez egy nagyon fontos eredmény, hiszen ez a győzelem azt jelenti, hogy 13 pontos előnnyel vághatunk neki a Napoli elleni derbinek. Reméljük addigra további játékosok térnek majd vissza a sérüléseikből – közülük a legvalószínűbb Douglas Costa visszatérése.

Örülünk, hogy a Napolival mérkőzhetünk legközelebb, hiszen ez egy fontos teszt lesz az Atletico elleni visszavágó előtt.”

A csapatösszeállítás tekintetében, Allegri bizonyos változtatásokat eszközölt a vasárnapi meccsre, Cancelót jobb szélen, Bernardeschit pedig a középpályán játszatva.

“Arra kértem Cancelót, hogy húzza ki szélre a csapatot, hiszen így több terület nyílhat előtte, és jobban kihasználhatja a jellemzőit. Nem könnyű ez a szerepkör. Néhány esetben jól oldotta meg a feladatát, de természetes, hogy az ő igazi helye a szélsőhátvéd pozicióban van.”

Az Atletico elleni párharcról az edző a következőket mondta: “Az első mérkőzés? Jobban is teljesíthettünk volna. A hazai visszavágón egy másik csapattal fogunk találkozni, amely még defenzívebb lesz. Agresszívnek és gyorsnak kell majd lennünk, és sokkal pontosabb játékot kell nyújtanunk – ezzel a mai meccsen is adódtak problémák.
Szerencse, hogy nem mostanában kerül sor a visszavágóra, mert javítanunk kell az erőnlétünkön, ami a következő hetekben be is fog következni.

A továbbjutás? Optimista vagyok, és meggyőződésem, hogy tovább fogunk jutni.

Azt mondtam a srácoknak, hogy töltsék a kulacsaikat napról-napra, és mire eljön március 12-e, mindenkinek megfelelően fel lesz töltve.”

 

 

gianlucadimarzio.com
football-italia.net

Total
0
Shares
Related Posts