„Nincs veszítenivalónk”

Andrea Pirlo elmondása szerint a csapat különösebb nyomás nélkül játszva legyőzheti a Barcelonát, és Gianluigi Buffon is szerepet kaphat a találkozón.


A Juventus már biztos továbbjutóként utazik Katalóniába, a mester pedig könnyen lehet, hogy a sérülésből visszatérő Buffont állítja a kapuba. A Barcelona a spanyol bajnokságban egyelőre csak szenved, a BL-ben viszont hibátlan mérleggel büszkélkedhet, Pirlo szerint pedig szó sincs válságról az esetükben.

„Gigi felépült. Lehet, hogy holnap kezdő lesz, megérdemli az esélyt.” – mondta a fiatal szakember a sajtótájékoztatón.

„Nem gondolom, hogy a Barcelonánál krízishelyzet van. Új edzőjük van, aki még próbálja megvalósítani az elképzeléseit. Tudjuk, hogy jó csapat.”

A Juventusnak mindenképpen győznie kell a Camp Nouban a csoportelsőségért, miután hazai környezetben alulmaradtak Ronald Koeman fiai ellen. Pirlo szerint csapatának erre minden esélye meg is van.

„Hinnünk kell a győzelemben. Nehéz mérkőzés lesz, és biztosan meg kell szenvednünk a sikerért. Élnünk kell az adódó lehetőségekkel. Nyíltan kell játszanunk, ugyanis semmi veszítenivalónk nincs. Tisztában kell lennünk az első mérkőzésen elkövetett hibáinkkal, de a pozitívumokat is fel kell idéznünk. Nyugodtak vagyunk, és hisszük, hogy bármi megtörténhet.”

A szakvezető szerint Aaron Ramsey hasznos lehet a mérkőzésen.

„Aaron egy erős játékos, aki nagyon hasznosan tud játszani. Már jobb állapotban van, így megkaphatja a lehetőséget. Azt mondtam, hogy nem gondolom olyan intelligensnek a pályán, de mégis mindig tudja, mit kell tenni. Nagy hasznunkra válhat az üres területek kihasználásában.”

Pirlo azt is elmondta, a gránátvörös-kékek elleni találkozó kiváló tapasztalatokkal szolgálhat a csapatnak.

„Ezeken a mérkőzéseken lehet igazán fejlődni, és itt látjuk meg, hogy miben kell még javulnunk. A csoportelsőséggel a sorsolást is előnyösebb helyzetből várhatnánk. De az a legérdekesebb, hogy mit mutatunk a pályán kedd este, és milyen következtetéseket tudunk levonni az egészből.”

A vezetőedző visszanézte a Barca elleni hazai mérkőzést, a Torino elleni, kései gólokkal aratott győzelmet viszont nem gondolja fordulópontnak.

„Újranéztük, és kielemeztük az első meccsünket. A vereségek tanulságosak lehetnek a jövőre nézve. Jobbnak kell lennünk azokban a szituációkban, amelyekben nem birtokoljuk a labdát. Ezen kívül zártabban kell védekeznünk és a szélekre kényszerítenünk őket, így több területünk lesz a támadásokhoz. Nem gondolom sorsfordítónak a Torino elleni mérkőzést. A hozzáálláson kell változtatnunk. A két játékrészben teljesen más felfogásban játszottunk, a másodikban pedig minden párharcot megnyertünk. A Juve-DNS sosem hiányozhat.”

Pirlo azt is elismerte, nehezen viseli, hogy néhány játékosa nem száz százalékig koncentrált a meccsnapokon.

„Nem örülök neki, mikor a játékosok félgőzzel mennek neki egy mérkőzésnek, de ez főleg a sorozatterhelés, és az amiatti mentális fáradtság eredménye. Talán egy kis szikrára van szükség ahhoz, hogy mindenki a legjobbját tudja nyújtani. Ennek nem kellene így lennie, de abban a fázisban, amiben éppen vagyunk, még elfogadható. Ennyi mérkőzés és utazás után előfordul az ilyesmi, kedden viszont egész biztosan nem fog.”

A mester még azt is kiemelte, elégedett Adrien Rabiot közelmúltbéli teljesítményével.

„Elégedett vagyok Adriennel, jó szezonja van. Nem ismertem őt igazán, de kiderült, hogy nagyon keményen tud dolgozni. Még ennél is sokkal többre képes, és azt gondolom, a világ egyik legjobbjává válhat a posztján.”

A Barcelonát irányító Ronald Koeman szerint nem helyes Messit és Ronaldót összehasonlítani, Pirlo pedig egyetért holland kollégájával.

„Koemannak igaza van, nem helyes azon vitatkozni, melyikük jobb. Tizenöt éve a legmagasabb szinten játszanak, ebben az időszakban általában egyikük nyerte meg az Aranylabdát is. Minden alkalommal, mikor pályára lépnek, szurkolók millióinak okoznak örömet. Szóval nem lenne igazságos azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik. Hálásnak kell lennünk nekik azért, amit a futballért tettek.”

football-italia

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts