“Nem most dől el a sorsom”

Pirlo elárulta, hogy nem számíthat de Ligtre a Porto ellen, és nem gondolja, hogy a keddi meccsen múlna a jövője.


A Bianconeri két héttel a 2-1-es portugáliai vereség után fogadja kedd este az FC Portót.

„Egy szervezett csapattal lesz dolgunk. Oda kell figyelnünk a technikai részletekre.” – mondta a szakember a sajtótájékoztatón.

Matthijs de Ligt hétfő reggel a csapattal edzett, a mérkőzésen azonban nem vehet részt.

„Nagyjából mindenki rendben van. De Ligt a társaival együtt melegített, de külön edzett tőlük. A többiek nincsenek száz százalékos állapotban, de bevethetőek, én pedig már ennek is örülök. Chiellini jól van, szerintem rendben lesz a mérkőzésre. Arthur a kezdőben kaphat helyet. McKennie még mindig a csípőjével bajlódik, és tudjuk, hogy nem tudná végigjátszani a meccset. Vele kapcsolatban még dolgozunk az ideális megoldáson.”

Vajon mit vár a mester a BL-specialista Ronaldótól?

„Ezek Cristiano meccsei, ezt mindig bizonyítja is. Az elmúlt napokban egy különleges edzésterv szerint készült, most pedig úgy néz ki, jól érzi magát, és alig várja, hogy játszhasson.”

A Lazio ellen feltűnést keltett, hogy Bernardeschi balhátvédet játszott. A fiatal szakvezető elárulta, hogyan sikerült rávennie a szélsőt a posztváltásra.

„Nyáron beszéltem vele erről. Elmondtam neki, hogy kipróbálnám balhátvédként, amely testhezálló szerepkör lenne a számára. Ő azt mondta, nincs ellenére a dolog, de sajnos az edzéseken nem igazán tudtunk erre készülni. Most már jobban érzi magát az új posztján. Minden esélye megvan rá, hogy kezdő legyen, de ez másokról is elmondható.”

Massimiliano Allegri és Maurizio Sarri számára sem volt visszaút a korai BL búcsú után. Pirlo sorsát is megpecsételheti egy esetleges kiesés?

„Ha tartanék ettől, nem is lennék itt. Tudom, hogy mennyire fontos ez a találkozó, de mindig csak az aktuális feladatommal foglalkozom. A klubvezetés majd az eredményeim tükrében dönt a sorsomról. Napról napra dolgozom, és tisztában vagyok a kitűzött célokkal.”

„Számunkra olyan lesz ez a mérkőzés, mint egy döntő, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk. Még semmi sincs veszve, de csak tiszta fejjel szabad kimennünk a pályára. Számtalanszor visszanéztük az odavágót, és eldöntöttük, hogy máshogy fogunk játszani. A korai hibánk az egész meccs forgatókönyvét átírta. Tanulnunk kellett a két héttel ezelőtti tévedéseinkből.”

„Tanulmányoztuk a Porto játékát, tudjuk, hogy több játékrendszert is képesek alkalmazni. Nem szabad lebecsülnünk a portugálokat, de el kell hinnünk, hogy tovább tudunk jutni.”

football-italia

Total
0
Shares
Related Posts