Dybala: A Juventus olyan, mint a Barca

írta: kampat
0 komment 38 👁

Az argentin tehetség megkapta a 10-es mezt, és a Barcelonát övező híresztelések ellenére továbbra is Torinóban marad. Dybala a New York Timesnak nyilatkozott: „Tisztában vagyok a pletykákkal. Látom, mi megy a tévében és az újságokban, a barátaim, a családom, a córdobai emberek szintén olvassák ezeket, és azt feltételezik, hogy minden igaz abból, hogy holnap a Barcelona vagy a Real Madrid játékosa leszek.”

„Rengeteg üzenetet kapok: „Elmész?”, „Maradsz?”, „A Barcelonához igazolsz?”. Nehéz elmagyarázni nekik, hogy hogyan zajlanak a dolgok. A Juventus egy nagyszerű klub, ugyanazon a szinten van, mint a Barcelona.”

A 23 esztendős csatár megerősítette azt is, hogy a szerződése nem tartalmaz kivásárlási záradékot, továbbá faggatták a Bajnokok Ligája döntőjéről, ahol csapata 4-1-es vereséget szenvedett Cardiffban: „Bíztam benne, hogy ez csak egy rémálom, és hamarosan felébredek. Tekintélyes klubokat búcsúztatunk a döntőig. Soha nem kaptunk két gólnál többet, aztán Walesben 45 perc alatt hármat rámolt be a Real Madrid. 45 perc, amikor nem voltunk önmagunk, 45 perc, amely mindent tönkretett. A futballban mindig van esély a revansra. Van egy kifejezés Argentínában: az „espina clavada”, vagyis „egy tüske az oldaladban”, valami, ami bánt téged. Ennek a vereségnek a fájdalma velem lesz, amíg fel nem emelem a trófeát. És attól a pillanattól kezdve, sokkal nyugodtabb leszek…”

A La Joya becenévre hallgató játékos, aki korábban a Palermo játékosa volt, beszélt az olaszországi tapasztalatairól: „Nagyon nehéz gólt szerezni a Serie A-ban. Még akkor is, ha csak egy kisebb csapat ellen lépsz pályára, 1-0 vagy 2-0 lehet az eredmény. Nem a játékot nézik. Spanyolország nyitottabb: a Real vagy a Barca akár 6-0-ra is nyerhet. Angliában és Németországban sem ritka, hogy 3-4 góllal nyer egy csapat.”

Dybala példaképe, Lionel Messi megtagadta a mezcserét a legutóbbi torinói találkozásukkor, mikor a Juventus 3-0-ra múlta felül a Barcát: „Problémás lehet mezt cserélni, mikor veszítesz. Rossz hangulatban vagy, és nem ezekre a dolgokra koncentrálsz. De Leo jó ember: ő tudta, hogy akartam a mezét, így a félidőben odajött hozzám, és mondta, hogy nincs probléma.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet