Ismét tönkre tennék a Juventust

írta: kampat
8 hozzászólás 6 👁

Giuseppe Pecoraro szövetségi ügyész a Juventus elnöke, Andrea Agnelli számára két és fél év eltiltást kért, valamint 50.000 euró büntetést. A Juventus két zárt-kapus meccset is kapna „ajándékba”, valamint plusz egy találkozóra a Curva Sud is zárva lenne, és a klubnak 300.000 eurót kellene befizetnie az Olasz Labdarúgó Szövetség kasszájába.

Agnelli hétfőn jelent meg a FIGC Törvényszéke előtt, hogy megvédje magát attól a vádtól, miszerint segített jegyeket eladni a Juve ultráinak, amelynek egy része szervezett bűnözéshez vezetett. Hivatalosan a fair play, és a szurkolókkal való üzletszerű kapcsolat kialakítása miatt vonhatják felelősségre a Juventus elnökét.

A Bianconeri első emberének ügyvédje, Franco Coppi a következőt mondta a tárgyalást követően: „A FIGC ügyésze végezte a munkáját, és benyújtott egy indítványt. Nem szokásunk jóslatokba bocsátkozni, meglátjuk, mi lesz. Az a fontos, hogy megvédjük magunkat az ügyész érveivel szemben. Hogy a teljes felmentésen dolgoznánk? Természetesen. A védelem? Jelenleg nem beszélhetünk erről, a Testület zárt ajtók mögött folytatja, és 10 napjuk van dönteni. Jelenleg nem tudunk tenni semmit, várunk az ítéletre.”

Érdekesség: Agnelli eltiltását kiterjesztenék az UEFA-ra és a FIFA-ra is, így az ECA (Európai Klubszövetség) frissen kinevezett elnöki székét is elveszítené a 41 esztendős sportvezető.

A Juventus szurkolói már rögtön találgatásba kezdtek, hogy ki lehet a klub új elnöke. A szimpatizánsok egyértelműen a klub legendáját, Alessandro Del Pierót látnák szívesen ezen a poszton, de neki eddig – egyes pletykák szerint pont Andrea Agnelli miatt – nem jutott hely a Bianconeri vezetőségében, és jelenleg a Sky Sportnál dolgozik szakkomentátorként, valamint a saját brandjét építi. A legesélyesebb jelenleg az, hogy Pavel Nedved jelenlegi alelnök kapja meg a lehetőséget, ha Andreát valóban eltiltják.

A Szövetségi nemzeti bíróság Cesare Mastrocola vezérletével, 10 napon belül ítéletet hirdet.

Talán ez is érdekelhet

8 hozzászólás

Baranyi Pali 2017. szeptember 16 - 09:17

A klubb nem tehet róla hogy ö csinált ilyesmit , miért aklubbot akarják megint büntetni evvel . feltéve ha ez igaz remélem hogy nem

Cecília Birinyi 2017. szeptember 16 - 09:19

most melyik nyomorultnak van szüksége fehér asztalnál kapott scudettókra?

Király Imre 2017. szeptember 16 - 09:21

Miért is kellene ezért zártkapu?⚽

Ferenc Minárik 2017. szeptember 16 - 09:30

Mi van ennyire fáj hogy a pályán nem lehet megverni minket??? Tönkre kell tenni az olasz futball európai viszonylatban egyetlen értelmezhető klubját…ismét…ehhez csak gratulálni lehet! Dabzs dabzs bráfó

Ferenc Vetró 2017. szeptember 16 - 09:31

Azt nem értem hogy miért kell egyàltalàn lehetõséget , tàmadàsi felületet biztosítani. Mert azt valamelyik Olasz hirportàlon õ is elismerte hogy talàlkozott ezekkel az emberekkel , csak nem tudta hogy alvilàghoz tartoznak. Egyàltalàn miért kell az ” ultra csoportoknak ” kedvezményesen jegyet biztosítani….

Balázs Baráth 2017. szeptember 16 - 09:43

Vicc…

Kántor János 2017. szeptember 16 - 11:37

ez a Pecoraro – hogy, hogy nem – egy Nápoly melletti faluban született… FURCSA NEM?

Hagyj egy kommentet