A barátaid se maradjanak le róla

Giuseppe Pecoraro szövetségi ügyész a Juventus elnöke, Andrea Agnelli számára két és fél év eltiltást kért, valamint 50.000 euró büntetést. A Juventus két zárt-kapus meccset is kapna „ajándékba”, valamint plusz egy találkozóra a Curva Sud is zárva lenne, és a klubnak 300.000 eurót kellene befizetnie az Olasz Labdarúgó Szövetség kasszájába.

Agnelli hétfőn jelent meg a FIGC Törvényszéke előtt, hogy megvédje magát attól a vádtól, miszerint segített jegyeket eladni a Juve ultráinak, amelynek egy része szervezett bűnözéshez vezetett. Hivatalosan a fair play, és a szurkolókkal való üzletszerű kapcsolat kialakítása miatt vonhatják felelősségre a Juventus elnökét.

A Bianconeri első emberének ügyvédje, Franco Coppi a következőt mondta a tárgyalást követően: „A FIGC ügyésze végezte a munkáját, és benyújtott egy indítványt. Nem szokásunk jóslatokba bocsátkozni, meglátjuk, mi lesz. Az a fontos, hogy megvédjük magunkat az ügyész érveivel szemben. Hogy a teljes felmentésen dolgoznánk? Természetesen. A védelem? Jelenleg nem beszélhetünk erről, a Testület zárt ajtók mögött folytatja, és 10 napjuk van dönteni. Jelenleg nem tudunk tenni semmit, várunk az ítéletre.”

Érdekesség: Agnelli eltiltását kiterjesztenék az UEFA-ra és a FIFA-ra is, így az ECA (Európai Klubszövetség) frissen kinevezett elnöki székét is elveszítené a 41 esztendős sportvezető.

A Juventus szurkolói már rögtön találgatásba kezdtek, hogy ki lehet a klub új elnöke. A szimpatizánsok egyértelműen a klub legendáját, Alessandro Del Pierót látnák szívesen ezen a poszton, de neki eddig – egyes pletykák szerint pont Andrea Agnelli miatt – nem jutott hely a Bianconeri vezetőségében, és jelenleg a Sky Sportnál dolgozik szakkomentátorként, valamint a saját brandjét építi. A legesélyesebb jelenleg az, hogy Pavel Nedved jelenlegi alelnök kapja meg a lehetőséget, ha Andreát valóban eltiltják.

A Szövetségi nemzeti bíróság Cesare Mastrocola vezérletével, 10 napon belül ítéletet hirdet.