A barátaid se maradjanak le róla

A Juventus legendás kapusa, Gianluigi Buffon viccesen arra biztatta Gianluigi Donnarummát, hogy igazoljon Torinóba, de Massimiliano Allegri ragaszkodik ahhoz, hogy Wojciech Szczesny lesz az új elsőszámú kapus a világbajnok portás visszavonulása után.

Az Arsenal és a Roma egykori hálóőre, Szczesny jelenleg kezdő a csapatban Buffon sérülése miatt, és Allegri igyekezett minden pletykát eloszlatni: „Már korábban kijelentettem, de most újra elmondom: Szczesny Gigi utódja. Nagyon tisztelik egymást, játékosként és emberileg is, ami nagyon fontos. Úgy gondolom, hogy jó vásárt csinált vele a klub, és remek döntés volt még Buffon leigazolása előtt megszerezni őt.”

Allegri szót ejtett egy olyan játékosról is, aki viszont Torinótól távol építheti újra magát. A horvát válogatott Marko Pjaca 2016-ban igazolt a Juvéhoz a Dinamo Zagrebtől, de az elmúlt másfél évben egy lábtörés, és egy keresztszalag-szakadás is a partvonalra kényszerítette: „Pjaca kölcsönbe távozik, játszania kell” – mondta a szélsőről, akit több klubbal is kapcsolatba hoztak, a legújabb két csapat a Schalke, és az Anderlecht. „Ő egy olyan srác, aki rendkívüli adottságokkal rendelkezik, de sajnos ez a sérülés megtörte a fejlődését. Egy olyan csapatot kell találnia, ahol folyamatosan játéklehetőséghez juthat, hogy a következő szezonra a lehető legjobb állapotban térjen vissza.”

Allegri a Mercato kapcsán is egyértelműen fogalmazott: „Nem kértem a klubtól senkit, mert a csapat versenyképes. Marko távozásával 21 játékosom marad, ami a következő öt hónapra több, mint elég.”