Buffon: Meglátjuk, visszavonulok-e!

írta: kampat
4 hozzászólás 0 👁

A hónap végén már 40. születésnapját ünneplő kapus korábban bejelentette visszavonulását, de úgy tűnik, korántsem biztos a szándéka.

„Egyik futballista sem akar visszavonulni, egyik sem! Sokszor át kell gondolnom a visszavonulást, nem utolsósorban azért, mert szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a klubom értékel engem, és nagyon szoros kapcsolatban állok mindenkivel – kezdve az Elnök úrtól. Teljesen nyitottan állok a projekthez. Agnelli rendkívül pozitívan viszonyul hozzám, 5 éve, mindig megjegyzi: „Majd valamikor nézz be hozzám, és mond el, hogy folytatni akarod-e, vagy sem.” Most is ezt fogom tenni.”

„Sokan azt mondták nekem: „túlságosan elkapkodtad a válogatottal kapcsolatban hozott döntésedet.”, de 40 éves fejjel felelősséget kell vállalnom. Soha nem szeretnék teher lenni, de minden körülmények között, rendelkezésre állok a Juve vagy a válogatott számára. Folytatom, ha a Juve megnyeri a Bajnokok Ligáját? Ez az egyetlen, ami biztos.”

Gigit a legfrissebb kudarcokról is kérdezték: „Olaszország Svédország elleni mérkőzését nem, de a Real Madrid elleni összecsapást szívesen újra játszanám. Nem a hozzáállással volt probléma, a második félidőben szimplán elveszítettük a stabilitásunkat, amely mindig is jellemzett minket. Egy tapasztalt csapatnak tudnia kell, hogy egy bizonyos játékstílussal, bárki ellen nyerhet. Azonban, ha a legmagasabb szinten futballozol, nagyon óvatosnak kell lenned.”

„A Juventus rendszere megváltoztatta az életemet, megváltoztatta a munkaszemléletemet, és a kitűzött céljaimat – de persze ebben egy kicsit ott van a családom is. A szüleim és a nővéreim sportmúlttal rendelkeznek, mindig a maximumra ösztökéltek. Ez a gondolkodásmód olyan, mint a Juventusé, és hogy ezt Torinóban is megkaphattam, jót tett nekem.”

A világ legjobb kapusát Donnarummáról is kérdezték, akit korábban többször kapcsolatba hozták a Bianconerivel: „Nézd, a Juventus sosem egy rossz választás” – mondta mosolyogva Gigi. „De nem tudok tanácsot adni neki, mert nem vagyok a helyében, nem tudom milyen érzelmi szálak fűzik a Milanhoz. Két dolgot már elmondtam neki a válogatottnál, de a döntést úgyis az hozza meg, ami vibrál a szívedben.”

„Leo? Bonuccit testvérként szeretem, a Juventus környezete tökéletes volt neki. Újra meg kell találnia a tüzet, tisztelem őt, de csalódott vagyok, és nagyon sajnálom, hogy távozott.”

Talán ez is érdekelhet

4 hozzászólás

Erzsébet Lichtenstein 2018. január 02 - 14:05

De jo lenne ha maradna még!!!

Sándor Háger 2018. január 02 - 15:05

Gergely Fodor-Nagy fény az alagút végén

Gergely Kovács 2018. január 02 - 17:36

Minden idők legjobb kapusa és az egyik legnagyobb sportember egyben! Ha folytatja, ha nem… Azért jó lenne még sokáig védeni látni ezen a szinten

Kántor János 2018. január 03 - 10:29

kövezzetek meg, nyilván imádom, mint mindannyian, de a csapat érdekében én pl szeretném, ha visszavonulna már…

Hagyj egy kommentet