Allegri: Megfordítható az eredmény

Massimiliano Allegri a szerdai mérkőzést követően a következőképpen foglalta össze a csapat teljesítményét:

“Nagyon rossz második félidőt játszottunk és belesétáltunk a csapdájukba. Eladott labdákkal eleve kontratámadásokat ajándékoztunk az ellenfélnek, de az igazság az, hogy a második félidőben nem volt egyetlen kapuralövésünk sem. Sokkal agresszívebben futottak ki a második félidőre mint mi, és ezzel megleptek minket.

Ők sokkal inkább hozzá vannak szokva az ilyen típusú játékhoz, mint mi. Nem csináltak semmi extrát, miközben mi hibákat követtünk el. Az első félidőben még gyorsan járattuk a labdát, míg a másodikban már nem. Annál rosszabbak, mint amilyenek a második félidőben voltunk, már nem is lehetünk, szóval magabiztosan kell a visszavágóra tekintenünk. Tudtuk, hogy az Atletico mindig arra törekszik, hogy rákényszerítse az ellenfelét a gyenge játékra, és lassítja a tempót, majd hirtelen ritmust vált. Ez nem újdonság, 8 éve ezt csinálják, ezért annak érdekében hogy ezt elkerüljük, magunknál kell majd tartanunk a kezdeményezést. Jelenleg csalódottak vagyunk, de meg van az esélyünk, hogy megfordítsuk az eredményt, hinnünk kell benne. Lesz néhány visszatérő játékosunk is addigra, nincs értelme tovább siránkozni.”

“Gyorsan és pontosan kell járatni a labdát az Atletico ellen, hogy területek nyíljanak meg. Ezt nem tettük meg a második játékrészben, és a második bekapott gól után szervezetlenné is váltunk, kockáztatva a harmadik gólt, ami elfogadhatatlan. Szerencsére ez nem következett be, így a 2-0 még könnyedén megfordítható. Nem vagyunk végleg elveszve, ahogyan tavaly a Real Madrid ellen hazai pályán elszenvedett 3-0 után sem voltunk, noha ezúttal a visszavágó lesz hazai pályán. Megfelelő figyelemmel és szervezettséggel minden megfordítható.”

Tudatában annak, hogy mennyire keményen védekezik az Atletico, vajon képes lesz-e majd a Juve legalább két gólt szerezni, miközben nem kap egyet sem?

“Nem tudom még, hogy mi lesz a visszavágón, mert még nem tudom hogy kik állnak majd a rendelkezésemre.  Nyíltan nem tudjuk elkapni az Atleticót, mert blokkokban védekeznek. Türelemre lesz szükségünk, hogy képesek legyünk gyors és pontos passzokkal körbejáratni a labdát, hogy rákényszerítsük őket arra, hogy kinyíljanak.”

 

 

juventus.com
football-italia.net

Total
0
Shares
Related Posts