Allegri: Sokan pihenőt kapnak holnap

Holnap délután a SPAL otthonában már egy pont megszerzésével is bebiztosíthatja újabb bajnoki címét a Juventus, Allegri pedig elárulta, hogy felforgatott csapattal fognak kiállni Ferrarában.

A Juventus két rendkívül fontos Bajnokok-ligája negyeddöntő között találkozik az olasz kiscsapattal, így nem csoda, hogy a kulcsemberek pihenőt kapnak majd ezen a meccsen. Már egy döntetlennel is biztossá válna, hogy a Juventus megszerzi sorozatban a 8. bajnoki címét is.

„A mai edzés alapján fogok dönteni, de az első csapatból sokan pihenőt fognak kapni.”

„Többeknek szükségük is van a pihenőre, ráadásul ez egy lehetőség is lesz a fiatalok előtt.”

„Mindenféle ünneplés el lesz halasztva az Ajax elleni visszavágó utánra. A holnapi nap azonban így is különleges lehet a számunkra és ezt meg is kell majd ünnepelni, sorozatban a 8. Scudetto egy egészen fantasztikus eredmény lenne, köszönhetően a klub kiváló munkájának.”

Allegri több támpontot is adott a kezdőcsapatot tippelgető újságíróknak.

„Mandzukic jól játszott a Milan ellen, de az ő játékstílusa elég sokat kivesz belőle. Ráadásul ne felejtsük el, hogy nagyobb terhelést kapnak azok, akik a világbajnokság döntőjében is játszottak. Ettől függetlenül neki és Matuidinek is jó szezonja van.”

Az biztos, hogy több fiatal is szerepet kap majd, hogy a sokat játszó kulcsemberek pihenhessenek. Arról azonban Allegri külön kérdésre sem árult el részleteket, hogy Chiellini vagy Emre Can bevethető lesz-e az Ajax ellen.

„Nicolussi és Coccolo közül az egyik biztosan kezdeni fog. A továbbiakat illetően nincs értelme találgatni, akik vasárnap edzésbe állnak, bevethetőek lesznek.”

„Kean kezdeni fog holnap. Cristiano Ronaldot nincs értelme kockáztatni, ahogy azokat se, akik játszottak a válogatott szünet alatt is. Ettől függetlenül egy kemény és fair csapatot fogok pályára küldeni.”

Rugani rengeteg dicséretet kapott az Ajax elleni mérkőzésen mutatott teljesítményéért, ez lehet a fordulópont nála?

„Ha fordulópont nem is, de egy fontos lépés, hiszen egy kemény csapat ellen játszott egy BL-negyeddöntőt. Az egész csapat jól játszott, Rugani pedig pont olyan profi volt, mint a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Ami furcsa és megmosolyogtató, hogy voltak olyan mérkőzések, amikor muszáj voltam betenni Ruganit a csapatba és most pedig, hogy az én taktikai döntésem volt a játszatása, mindenki szkeptikusan fogadta.”

„Rugani mellett ott volt a kezdőben Bentancur, Cancelo és Bernardeschi is, a padon pedig Kean, azaz elég fiatal a csapat, ami jó jel a jövőre nézve.

„Bonucci jól van, de pihenni fog holnap. Perin fog kezdeni a kapuban és Cuadrado is visszatér. Barzagli Amszterdamba elkísért minket, hogy támogasson, de holnap nem tart velünk.”

„Douglas Costát nem tudom még, hogy velünk jön-e Ferrarába, mert a mérkőzés végén megfájdult a vádlija. Ma kiértékeljük az állapotát, de nem hiszem, hogy bevethető lesz.”

 

www.football-italia.net, www.tuttojuve.com

Total
0
Shares
Related Posts