Könyvajánló: ULTRA–Az olasz futball sötét oldala

Az olasz ultracsoportok az európai labdarúgás legszervezettebb és legerőszakosabb szereplői. Számos közösség alakult bűnbandává, nevükhöz jegyüzérkedés, drogkereskedelem és több gyilkosság is köthető. A sokak által a Pokol Angyalaihoz és a huligánokhoz hasonlított bandatagok gyakran a maffiának dolgoznak, és főszerepet játszanak a szélsőjobboldal megerősödésében.

Maguk az ultrák viszont azt állítják, ők lázadók, akik a rendőrállam és a modern futball ellen harcolnak. Szerintük ma már csak az ő köreikben van jelen a valódi összetartás, a közösség tisztelete és a sport nemes szelleme. Nemcsak a csapatukért képesek bármire, hanem az elhanyagolt külvárosokért és a nincstelenekért is.

Tobias Jones az ultrák szemüvegén keresztül enged betekintést az olasz társadalomba és kedvenc sportága kulisszái mögé. Nem csupán a legnagyobb olasz klubok, a Juventus, a Torino, a Lazio, a Roma és a Genoa ultráiról ír, hanem az olyan kevésbé ismert csapatok drukkereiről is, mint a Cosenza és a Catania. Bemutatja a futballszurkolói lét sötét oldalát, az erőszak és a politikai szélsőségek világát, valamint azt a szenvedélyt és elszántságot is, amely ezt a lenyűgöző, ugyanakkor ellentmondásos megítélésű szubkultúrát jellemzi.

Megjelenés: 2020.10.12.

Kiadó: G-ADAM Kiadó
Fordította: Bán Tibor
Bolti ára: 4990 forint
Előrendelhető közvetlenül a kiadótól 20%-os kedvezménnyel: [ITT]

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts
Olvass tovább

Szponzorokat keresünk!

A JuventusFC.hu zavartalan működése érdekében szponzorokat keresünk minden releváns területről. Mit tudunk biztosítani? Szponzoraink számára reklámfelületet biztosítunk a…