Allegri: Így folytassuk tovább

A Sampdoria felett aratott győzelem ellenére Massimiliano Allegri nem hiszi, hogy a 6 pontos előny elég lenne a Napolival szembeni bajnoki versenyfutásban, így csapatának továbbra is koncentrálva kell pályára lépnie.

“Ez az előny nem elég. A Napoli még mindig versenyben van, és ameddig matematikailag sem válik biztossá a Scudetto, minden meccset meg kell nyernünk. Szerdán a bennmaradásért küzdő Crotone ellen lépünk pályára, majd azt követően első a második ellen játszik.”

A Sampdoria elleni sikernek hála tovább erősödött a Juventus helye a táblázat élén, és ebben nagy szerepet játszott a csereként beálló Douglas Costa.

“Köszönjük Pjanicnak, hogy sérülés miatt lejött a pályáról” – viccelődött Allegri. “Costa és Higuain a kispadon kaptak helyet, hogy szükség esetén a behozatalukkal megváltoztassuk a játék képét. A cserét követően sokkal jobban szét tudtuk nyújtani a pályát, mert az ellenfél befutotta az egész játékteret.”

“Fontos volt, hogy a Real Madrid elleni meccs után nyerjünk, ugyanis azon a meccsen nagyon sok mentális és fizikális energiát felhasználtunk. Ezen a meccsen figyelmesen, technikásan és intelligensen kellett játszanunk egy olyan csapat ellen, amely jó focit játszik.”

Az Öreg Hölgyet a győzelembe hajszolta a lelkes közönsége, amely az egész mérkőzésen át biztatta a Bernabeuban mutatott fantasztikus játék után. Allegri örült, hogy hallotta a szurkolók biztatását, azonban ez egyúttal rossz emlékeket is előhozott a hétközi kudarcról.

“Őszintén szólva felidegesít, hogy ilyen körülmények között estünk ki a Bajnokok Ligájából. Ezt nehéz elviselni.”

A szurkolás egy része a mindössze második mérkőzését kezdő Benedikt Höwedesnek szólt, aki nagyszerű teljesítményt nyújtva gólt is szerzett a győztes mérkőzésen.

“Sajnos nagyon szerencsétlen éve van, aztán a sérülései után nem volt egyszerű őt berakni a csapatba, de ez a meccs tökéletes volt a számára, ugyanis szükségem volt új erőre. Ő egy okos játékos, technikailag képzett és világbajnok. Szép gólt szerzett. Örülök neki, mivel ő egy profi játékos.”

www.juventus.com

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts