Dacolva az esélyekkel

írta: Ádám Németh
0 komment 284 👁

Giorgio Chiellini szerint nem a Juventus volt az esélyes, de tudták, hogy a bergamóiak elkészülnek majd az erejükkel.

A Bianconeri 4300 néző előtt, 2-1-re legyőzte az Atalantát a Mapei Stadionban.

„Bár csak negyed ház volt a stadionban, teljesen más volt a hangulat. Mindenki nagyon fel volt tüzelve.” – mondta a kapitány a RAI Sportnak.

„Fizikailag rendben vagyok. Élveztem az elmúlt hónapokat, és nagyon örülök neki, hogy nyertünk. A Milan elleni súlyos vereséget követően újra felfedeztük a küzdőszellemet magunkban. Meg kell próbálnunk győzni vasárnap, és remélni, hogy a többi eredmény is nekünk kedvez majd. Ha nem ez történik, megemeljük a kalapunkat azok előtt, akik jobbak voltak nálunk.”

„Ez a trófea rengeteget jelent a számunkra. Buffonnal arról beszéltünk ebédnél, hogy tíz év után játszunk úgy Olasz Kupa döntőt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Furcsa érzés volt.”

Az Atalantának számos lehetősége volt az első félidőben, Buffonnak pedig több bravúrt is be kellett mutatnia. Kulusevski illetve Malinovskiy góljaival 1-1 volt az állás a szünetben, a győztes találatot végül Chiesa szerezte a hajrában.

„A cardiffi BL-döntőre emlékeztetett ez a meccs, csak éppen fordított szereposztással. Az Atalanta agresszívan kezdett, és kétszer olyan gyorsak voltak, mint mi. A középhátvédjük, Palomino majdnem gólt szerzett az első percekben, ami megmutatja, hogy mekkora hangsúlyt helyeztek a támadásra. Számítottunk rá, hogy erősen kezdenek, de nem gondoltuk, hogy ennyire. Félidőben viszont azt éreztük, hogy kimerültek, és ha nagyobb nyomást helyezünk rájuk, bajba kerülnek. Szervezettebbek voltunk, folyamatosan jobbak lettünk, ők pedig elfogytak.”

Kapitányként Pirlo jövőjéről is faggatták Chiellinit.

„Szívünket, lelkünket kitettük a pályára érte, de az ilyen döntéseket a klubvezetés hozza meg. Sarri, és Allegri irányítása alatt is mindent megtettünk, nem lehet azt mondani, hogy bizonyos edzőkkel nem dolgoztunk elég keményen. Remekül kijövünk Pirlóval, és folytatni akarjuk a közös munkát.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet