Gondban Max Allegri

írta: kampat
0 komment 37 👁

A Bajnokok Ligája a Camp Noúban veszi kezdetét a Bianconeri számára – az Öreg Hölgy 3-0-ra nyert tegnap a Chievo ellen, Allegri pedig több játékosát pihentette erre a találkozóra.

Max a következőt mondta a sajtótájékoztatón: „Chiellini vasárnap megkezdi az edzéseket a csapattal. Alex Sandro lázas volt, reméljük, hogy lement neki. Khedira és Marchisio egyértelműen kihagyják a meccset. Sami visszatért a válogatottól, ahol kapott egy rúgást a térdére, pihent néhány napig, majd 30 percet játszott, de másnap ismét fájdalmat érzett. Alapvetően a gyógyulási idő egy hetet vesz igénybe az esetében.”

Mandzukic a Repülő Szamarak elleni összecsapás utolsó perceiben sérülés miatt elhagyta a játékteret: „A vádlijára kapott egy rúgást, remélhetőleg nem lesz semmi komoly.”

Allegri tesztelte a 4-3-3-s felállást, de valószínűtlen, hogy a Barca ellen ezzel kockáztat: „Egyelőre nem tudom, melyik formációt fogjuk választani, mert Juan Cuadrado eltiltott. Meg kell néznem, hogy teljesítünk hétfőn az edzésen, aztán döntünk. Kedden fontos pontokat szerezhetünk az első helyért zajló küzdelemben, de a célunk a továbbjutás, így a második, harmadik, negyedik mérkőzésen nem hibázhatunk.”

2010-től kezdve, a Chievo volt az első bajnoki, ahol nem lépett pályára a BBBC egyik tagja sem, Gigi Buffon, Andrea Barzagli, Chiellini, (és Leonardo Bonucci) is kihagyta a találkozót: „Ez egy fontos lépés volt, mert az élet megy tovább. Szeretnénk Buffont, Barzaglit és Chiellinit örökre fiatalon látni, de sajnos az idő kerekét nem tudjuk megállítani, így a klub dolgozik a csapat jövőjén.”

Dybala ismét parádés teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet: „Dybala sokat fejlődik, mindent megtesz, hogy Neymarral együtt Ronaldo és Messi után a világ egyik legjobb játékosává váljon. A jövője a Juventusnál van, és ennek nagyon örülök. Az elmúlt három évben jól teljesítettünk, és fontos szezon előtt állunk.”

Allegri szót ejtett a két új igazolásról, Douglas Costáról és a bajnokin most debütáló Bernardeschiről: „Costának meg kell ismernie a csapattársait, és be kell épülnie. Mindig is azt mondtam, hogy a Serie A-ban nehéz futballozni, mivel a kis és közepes csapatok nagyon szervezettek, és intelligensen zárják a területet. Azt hiszem, a brazil szélső nagyszerű dolgokat vitt volna véghez az utolsó félórában, mikor több volt a szabad terület, de az első órában komolyabb teljesítmény szükségeltetik, mert nagyon kevés hely áll rendelkezésre.”

„Bernardeschi fiatal, és nagy lépést tett a Fiorentinától. Meg kell tanulnia, hogy ha a Juventusnál játszol, minden megjátszott labda fontos.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet